Crveni krst Pljevlja pomaže ugroženim porodicama

„ Pored ovoga CK Pljevlja je obezbijedio i namirnice za ove porodice. Na kraju veliku zahvalnost dugujemo našem stalnom donatoru Rudniku uglja koji je za 60 porodica obezbijedio po tonu uglja“, rekao je Minić

3245 pregleda 0 komentar(a)
Uručivanje pomoći, Foto: CK Pljevlja
Uručivanje pomoći, Foto: CK Pljevlja

Crveni krst u Pljevljima intezivno radi i pomaže brojne porodice koje su zbog epidemije virusa covid 19 i dalje ugrožene. Sekretar Crvenog krsta Željko Minić kazao je da je povećan broj poziva građana kojima je pomoć potrebna.

„Samo u poslednja 2 mjeseca podijeljene su namirnice koje sadrže brašno,porodični i higijenski paket za 200 porodica. Obilazimo i one porodice koje su zatražile pomoć a nalaze se u izolaciji tako da smo čini nam se do sada uspjeli svima da pomognemo u granicama mogućnosti. Veliku podršku pruža nam CK Crne Gore kao i Lokalna samouprava. Veliku podršku imamo i od naših gerontodomaćica koje svakodnevno obilaza stara lica na području grada i time je obuhvaćeno oko 140 korisnika.Jednom broju starijih korisnika obezbijedili smo i higijenske pakete koje su uručile gerontodomaćice. Ovih dana smo dobili novog donatora a to je Upava carina Crne Gore koja nam je uputila pomoć u odjeći i obući a dobili smo i 1000 l sokova.Sigurno je da je ova pomoć značajna i očekujemo saradnju i u naradnom periodu“, rekao je Minić.

Zahvaljujući Opštini Pljevlja i Sekretarijatu za društvene djelatnosti CK je obezbijedio 25 metara kubnih ogrevnog drveta za 12 porodica u romskom naselju Trlica.

„ Pored ovoga CK Pljevlja je obezbijedio i namirnice za ove porodice. Na kraju veliku zahvalnost dugujemo našem stalnom donatoru Rudniku uglja koji je za 60 porodica obezbijedio po tonu uglja“, rekao je Minić.

Bonus video: