Bar: Završena sanacija mosta na Željeznici

Za ovaj projekat JP Morsko dobro je platilo firmi Đokić Group oko 30 hiljada eura, saopšteno je na stranici Opštine Bar. Đokić je rekao da je taj iznos manji za oko desetak eura

8916 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Marija Pešić
Foto: Marija Pešić

Opravka mosta na barskom šetalištu, koji je oštećen tokom oluje 15. oktobra, završena je prije dva dana. Od noći oluje most nije bio siguran i prohodan.

Radovi na mostu počeli su 17. novembra i predviđeno je da traju 20 dana.

Vlasnik građevinske firme koja je izvela radove, Osman Đokić kazao je da je “popravka“ mosta trajala 19 radnih dana. On je rekao da se sanacija malo odužila jer je „izgubljeno sedam dana zbog obilnih kiša”.

Za ovaj projekat JP Morsko dobro je platilo firmi Đokić Group oko 30 hiljada eura, saopšteno je na stranici Opštine Bar. Đokić je rekao da je taj iznos manji za oko desetak eura.

Na sanaciji je, prema Đokićevim riječima, radilo šest radnika. Objasnio je da su radovi obuhvatili oko 40 dužnih metara, visine preko 3, 7 metara.

Prolaznici na šetalištu kralja Nikole u Baru kazali su „Vijestima“ da imaju osjećaj da se ovaj dio mosta gradi mnogo duže od 19 dana.

„Možda je to zbog toga što je most zatvoren od kako je rijeka poplavila pa mi mislimo da se od tad gradi“, objasnio je gost kafića koji se nalazi pored mosta.

Dvadesetjednogodišnjakinja iz Bara kazala je da su se ovi radovi mogli mnogo prije završiti, ali da je to njeno nestručno mišljenje. „Stvarno je šteta da se skoro dva mjeseca ne može normalno proći šetalištem koje cio Bar obožava i njime se ponosi“, smatra Baranka.

Bonus video: