Kolašin dobio Ulicu predizbornih obećanja

O nesređenoj infrastrukturi i problemima koje mještani Luga zbog toga imaju „Vijesti“ su pisale više puta
133 pregleda 4 komentar(a)
Ulica predizbornih obećanja, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ulica predizbornih obećanja, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 05.05.2018. 12:32h

Jedna od makadamskih saobraćajnica u nasljelju Lug, samo par stotina od centra Kolašina, danas je dobila ime Ulica predizbornih obećanja. Tabalu sa novim, simboliličnim, ali i ironičnim nazivom ulice postavio je mještanin Duško Gošnjić o svom trošku.

O nesređenoj infrastrukturi i problemima koje mještani Luga zbog toga imaju „Vijesti“ su pisale više puta. Gošnjić kaže da je tek tokom minulih dvije tri godine obezbijeđeno kvalitetno snabdijevanje električnom energijom i počelo redovnije čišćenje ulaca tokom zime. Krajem prošle godine ulice prepune rupa u kojima se skupljala voda nasute su i drobljenim kamenom.

„Ovo je već treći izborni ciklus kako se u predizbornoj kampanji u prvi plan ističe infrastruktura u našem naselju koje nema ni asfalt ni rasvjetu, a jedno je od najvećih naselja u Kolašinu. Ovaj simbolični naziv ulice nije kritika ni aktuelnoj ni prethodnoj vlasti, iako su i jedni i drugi imali dovoljno vremena da nešto učine u ovom naselju, već molba da nas u ovoj predizbornoj kampanji zaobiđu sa obećanjima, idejnim rešenjima i slično“. - objašnjava Gošnjić svoje motive da dodjeli naziv ulici u naselju Lug.

On kaže da je korisnije da se, tokom predizborne kampanje, ponude rešenja za razvoj poljoprivrede, drvne industrije i razvoja turizma, a da su „putevi obaveza svake gradske vlasti“. Zbog toga, tvrdi, „pomalo vrijeđa inteligenciju kada se na tome po ko zna koji put baziraju predizborne kampanje“.

„Ako nemamo ulice sa imenima Pavla Vuisića, Gavrila Dožića, Milovana Jakšića, Minje Vojvodića, Ruđera Boškovića i drugih znamenitih ličnosti rođenih ili porijeklom iz Kolašina, a kojima bi se dičili i mnogo veći gradovi od ovog, onda bar neka imamo Ulicu predizbornih obećanja. Prilikom dodjele naziva ulici, vodilo se računa da se ispoštuju uobičajeni parametri koji su bitni prilikom dodjele imena ulicama. U ovoj ulici su rađana i umirala mnoga predizborna obećanja u proteklih deceniju i po, pa je red da im se ukaže čast kakvu zaslužuju.“- zaključuje Gošnjić, koji je i osnivač kolašinskog „North festa“.

Bonus video: