Avioni MUP-a gase požar na Paštrovskoj gori

Iz MUP-a su kazali da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mjere i radnje
104 pregleda 1 komentar(a)
Požar, Paštrovska gora, Foto: Čitalac Vijesti
Požar, Paštrovska gora, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 20.08.2018. 12:27h

U akciju gašenja požara, koji je izbio jutros na Paštrovskoj gori, na lokalitetu Brda, uključili su se i avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako je saopšteno iz tog resora, požar je na nepristupačnom terenu pa su na zahtjev budvanske Službe zaštite i spašavanja angažovana tri aviona Direktorata.

„Požar je trenutno relativno daleko od naseljenih područja. Njime je zahvaćeno nisko rastinje i žbunje, ali s obzirom na mogućnost širenja i potencijalne opasnosti, avioni su se uključili u gašenje i ova aktivnost je u toku“, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su dodali da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spašavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mjere i radnje.

Protivpožarni avioni Direktorata su, kako podsjećaju, tokom avgusta bili angažovani na gašenju požara na području Krajine, Kuča i lokaliteta Zagrade.

Vatrogasne ekipe dežuraju i nalaze se ispod lokaliteta Brda.

Riječ je o nepristupačnom terenu.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja sprječavaju dalje širenje požara, ali postoji opasnost da ako dune bura, da bi se vatra mogla proširiti.

Bonus video: