Haos sa ostavkama u Kliničkom centru ili uznemiravanje građana?

SDM: Nema direktora za ginekologiju, patologiju trudnoće, načelnika za visokorizičnu trudnoću
386 pregleda 14 komentar(a)
Milena Popović Samardžić, Foto: TV Vijesti
Milena Popović Samardžić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 08.06.2018. 16:12h

Sindikat doktora medicine (SDM) poručio je direktorici Kliničkog centra (KC) Zorici Kovačević da je direktno ugrozila rad pojedinih klinika i odjeljenja, a ona im je odgovorila da iznose neistine, uznemiravaju građane i destabilizuju rad te ustanove.

Predsjednica SDM Milena Popović Samardžić optužila je Kovačevićevu da je postala “saučesnik haosa koji kreiraju nekompetentni i nedobronamjerni ljudi”.

Direktorica KC je uzvratila da SDM sebe demantuje, jer su "uhvaćeni u kolo sa kolegama koji najmanje prava imaju da bilo kome spočitavaju o profesionalnom angažovanju i odnosu prema kolegama".

Zbog skandala zamjene beba Kovačevićeva je ranije smijenila direktora Klinike za ginekologiju Vojislava Miketića i načelnicu i glavnu sestru Odjeljenja za terminsku novorođenčad Azru Begović i Anđelku Dujović. Ostavke je nakon toga podnijelo četvoro načelnika odjeljenja sa različitih klinika i glavna sestra Klinike za ginekologiju.

“KC nema direktora za ginekologiju, direktora za patologiju trudnoće, načelnika odjeljenja za fetalnu medicinu, načelnika za visokorizičnu trudnoću, glavne sestre ginekologije, nema direktora operacionog bloka u Institutu za bolesti djece (IBD), nema načelnika za endokrinologiju, načelnika za nefrologiju, načelnika za pulmologiju u IBD-u”, saopšteno je iz SDM. Kovačević je rekla da odjeljenja za fetalnu medicinu i visokorizičnu trudnoću još nijesu formirana pa ne mogu ni da imaju načelnike. “Što se tiče načelnika operacionog bloka u IBD-u, nakon podnošenja ostavke Velibora Majića iz ličnih razloga, istim rukovodi direktor Dječije hirurške klinike Arif Bajmak.

Načelnice dva odjeljenja u IBD, Slađana Radulović i Snežana Pavićević, posljednje su podnijele ostavke. Pavićević je navela da se radi o neslaganju sa organizacijom koja dovode u rizik pojedine ljekare i pacijente, dok je direktorica IBD Sonja Milašinović najavila tužbu protiv nje i Majića. Kovačevićeva je kazala da od juče odjeljenjima na koja su dvije doktorke podnijele ostavke rukovodi direktor Pedijatrijske klinikeDraško Nikčević.

Bonus video: