Barani poslali poruke sa utakmice: Dvaput se ne šalju bageri na čemprese

Navijači su željeli nadležnima da poruče šta misle o uništavanju dvorišta Gimnazije "Niko Rolović" za potrebu izgradnje novog vrtića
568 pregleda 2 komentar(a)
Bar utakmica čempresi, Foto: Danilo Pavlović
Bar utakmica čempresi, Foto: Danilo Pavlović
Ažurirano: 29.10.2018. 10:00h

Dvaput se ne šalju bageri na čemprese - jedna je od poruka navijača koji su prisustvovali sinoćnjoj košarkaškoj utakmici Mornara i Mege Bemaksa (80:84) u Baru.

Navijači su tako željeli nadležnima da kažu šta misle o uništavanju dvorišta Gimnazije "Niko Rolović" za potrebu izgradnje novog vrtića.

"Držati uspravno", "I vrtić i čempresi", takođe su poruke sa sinoćnjeg duela u dvorani "Topolica".

Građanski aktivisti su danima protestovali ispred ograde gradilišta zbog planirane gradnje vrtića na lokaciji na kojoj se nalaze 94 stabla čempresa, a masovna okupljanja su okončana nakon sastanka delegacije učesnika protesta sa čelnicima Bara.

Na sjednici Skupštine Opštine Bar zakazanoj za ponedjeljak 12. novembar, jedina tačka dnevnog reda biće građanska inicijativa da se nađe nova lokacija vrtića i o tome otvori nova javna rasprava, što je potpisima ovjerio 2.721 građanin Bara.

U lokalnom parlamentu predstavnici Inicijative istupiće pred odbornicima sa svojim argumentima kojima brane tvrdnje o propustima i neregularnostima u vezi sa projektovanom gradnjom.

Oni su kazali da u potpunosti podržavaju gradnju novog vrtića u tom gradu, ali ne na lokaciji koja je bila predviđena.

Galerija

Bonus video: