Opština Kolašin 24. maja dijeli lap top računare polumaturantima

Ranije je obrazloženo da su opredijeljana sredstva za kupovinu računara „kako bi svim đacima da, nezavisno od imovnog stanja svojih roditelja, koriste sve prednosti koje računar može da im pruži u budućem obrazovanju”
94 pregleda 3 komentar(a)
lap topovi, Foto: Shutterstock
lap topovi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.05.2018. 14:46h

Iz kabinete predsjednice Opštine Kolašin Željka Vuksanović saopštili su da će se svečana dodjela lap-top računara svim učenicima devetog razreda održati u četvrtak, 24 aprila, u velikoj sali Centra za kulturu. . Svećanost će početi u 15 sati. Računare će dobiti si učenici završnog razreda osnovnih škola sa područija opštine.

„Pozivamo sve učenike i njihove roditelje da prisustvuju svečanoj dodjeli koju organizuje Skupština opštine (SO) Kolašin. Podsjećamo da je SO, na sjednici održanoj 25. decembra 2017. godine, donijela odluku da svim učenicima završnog razreda osnovne škole sa područija kolašinske opštine pokloni lap-top.“- piše u saopštenju iz kabineta Vuksanovićeve.

Ranije je obrazloženo da su opredijeljana sredstva za kupovinu računara „kako bi svim đacima da, nezavisno od imovnog stanja svojih roditelja, koriste sve prednosti koje računar može da im pruži u budućem obrazovanju”.

“U cilju unapređenja informatičke pismenosti, time i dostupnosti obrazovanja, polumaturanata i stvaranje uslova da svi naši đaci, pa i oni sa ruralnih područija imaju iste šanse za obrazovanje kao njihovi vršnjaci izdvojena su sredstva za nabavku lap-topova svim polumaturantima. Opština u skladu sa svojim mogućnostima mora pomoći da nejednakost u imovnom stanju roditelja ne postane nejednakost u dostupnosti obrazovanja djece“.

Bonus video: