Nikšić: Rubeška ulica konačno dobila asfalt

Ulica duga 160 metara bila je jedina neasfaltirana u Donjim Rubežama. U ulici živi pet porodica sa oko 25 članova, a među njima je petnaestoro djece
162 pregleda 1 komentar(a)
Rubeška ulica, asfalt, Foto: Svetlana Mandić
Rubeška ulica, asfalt, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.08.2018. 16:22h

Mještani Rubeške ulice bb u Nikšiću, odmah do Željezare, nakon višedecenijskog čekanja konačno su dobili asfalt.

Ulica duga 160 metara bila je jedina koja u Donjim Rubežama nije bila asfaltirana.

„Dugo smo čekali asfalt, jer uvijek je negdje drugo ispadalo preče. Sad su se svi angažovali, od predsjednika Mjesne zajednice do predsjednika Opštine, da konačno dobijemo asfalt. Bili smo ‘zarobljeni’ toliko godina, kolima nijesmo mogli izaći. Ovo je za nas najsrećniji dan“, kazao je Marko Nenezić.

U pomenutoj ulici živi pet porodica sa oko 25 članova, a među njima je petnaestoro djece. Put su mještani nekoliko puta nasipali, ali čim padne kiša voda odnese šljunak pa nikakve koristi nije bilo od urađenog posla. Zaobilazili su ih, kako su isticali, i taksisti.

Prema riječima predsjednika MZ Gorana Tomaševićazahvaljujući lokalnoj upravi Nikšića konačno je riješen jedan od najvećih problema u toj mjesnoj zajednici.

„Ovih dana je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, radno u našoj Mjesnoj zajednici. Vršena je sanacija makadamskih ulica i održavanje rasvjete, asfaltirana je ulica duga 214 metara u Oštrovcu, a za nekoliko dana biće asfaltirano još 300 metara ulica u MZ. Zadovoljni smo aktivnostima, a

Mehanizacija i programat vrlo kvalitetno odrađuje posao“, kazao je Tomašević.

Rubeža pripadaju mjesnoj zajednici Humci koja broji oko 13 hiljada stanovnika.

Bonus video: