SDP Nikšić: Nadležni da utvrde ko narušava multietnički sklad

„Ovo, nažalost, nije prvi čin koji ima za cilj narušavanje multietničkog i multuivjerskog sklada u Crnoj Gori, a činjenica da do sada niko nije odgovarao ohrabruje najgore među nama“, kazali su iz SDP-a

5657 pregleda 18 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Skrnavljenje hadži Ismailove džamije nije prvi čin koji ima za cilj narušavanje multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori, a činjenica da do sada niko nije odgovarao ohrabruje one najgore, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Iz SDP-a su najoštrije osudili skrnavljenje tog zaštićenog kulturno-istorijskog spomenika i pozvali nadležne državne organe da konačno utvrde ko stoji iza takvih pokušaja ugrožavanja osjećaja bezbjednosti i urušavanja multietničkog i multivjerskog sklada u Nikšiću.

Oni su pozdravili činjenicu da i partije nove vlasti osuđuju takav neljudski čin, navodeći da one, pored osude, s obzirom na to da rukovode nadležnim državnim organima, imaju obavezu otkrivanja i procesuiranja vinovnika.

„Ovo, nažalost, nije prvi čin koji ima za cilj narušavanje multietničkog i multuivjerskog sklada u Crnoj Gori, a činjenica da do sada niko nije odgovarao ohrabruje najgore među nama“, kazali su iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, ne smije se dozvoliti nastavak procesa koji izborne aktivnosti čine nepodnošljivim građanima Nikšića.

„Uz potpuno otvoreno učešće Srbije u izbornom procesu, na koje bezbjednosne službe i njihov koordinator (Dritan) Abazović glasno ćute“, dodaje se u reagovanju SDP-a.

U toj partiji, kako su naveli, očekuju da počinioci ovih nedjela budu konačno identifikovani i procesuirani, odakle god dolazili.

Bonus video: