Nađeno 97 kilograma skanka, osumnjičeni uhapšen u Albaniji

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi u rejonu Božaja pronašli 97 kilograma droge
311 pregleda 5 komentar(a)
skank Skadarsko jezero, Foto: Uprava policije
skank Skadarsko jezero, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 11.04.2018. 17:08h

U zajedničkoj akciji crnogorske i albanske policije uhapšen je albanski državljanin koji je, kako se sumnja, u Crnu Goru prokrijumčario oko stotinu kilograma skanka.

Kako navode iz Uprave policije, osumnjičeni je uhapšen u Albaniji, nakon što su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi u rejonu Božaja našli 97 kilograma droge.

"Službenici OGB Tuzi su drogu pronašli jutros oko 08,30 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja koja su dobili od kolega iz Albanije. Pretragom terena, u reonu mjesta Božaj, ispod magistralnog puta su u žbunju pronašli sakrivena četiri crna veća PVC džaka obmotana providnom PVC folijom u kojima se nalazilo ukupno 97 kg materije biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. U neposrednoj blizini džakova sa skankom, na obali jezera, policijski službenici su pronašli i limeno plovilo, dužine oko pet metara koje je, kako se sumnja, korišćeno za krijumčarenje pomenutih džakova sa skankom preko Skadarskog jezera, iz Albanije u Crnu Goru", saopšteno je iz Uprave policije.

Skank je predat Odsjeku za borbu protiv droge Uprave policije radi daljeg postupanja, dodaju iz policije, a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja, dok se saradnja graničnih policija Crne Gore i Albanije na ovom predmetu nastavlja.

Galerija

Bonus video: