Tivat: Zapaljeno službeno vozilo zamjenice zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore

Vatrogascima je požar prijavljen oko 1.20 sati i oni su ubrzo ugasili vatru, ali je Janičićkin službeni automobil pretrpio velika oštećenja
213 pregleda 9 komentar(a)
Zapaljeno vozilo Ivanke Janičić, Tivat, Foto: Siniša Luković
Zapaljeno vozilo Ivanke Janičić, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.04.2018. 19:47h

Službeno vozilo "golf 6" koje koristi zamjenica zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Ivanka Janičić, zapaljeno je sinoć u dvorištu jedne od kuća u naselju Dumidran u Tivtu.

Vatrogascima je požar prijavljen oko 1.20 sati i oni su ubrzo ugasili vatru, ali je Janičićkin službeni automobil pretrpio velika oštećenja.

Iz Uprave policije je saopšteno da će izuzeti tragovi i dokazi biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Na licu mjesta je konstatovano da je došlo do požara na putničkom motornom vozilu koje je na zaduženju i korišćenju kancelarije Zaštitnika imovinsko – pravnih interesa Crne Gore. Požar je nastao na prednjoj desnoj strani ispod haube vozila, nakon čega je zahvatio i unutrašnjost vozila. Na licu mjesta izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja i utvrđivanja uzroka nastanka požara. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio preduzimanje potrebnih službenih radnji kao i izlazak nadležnog vještaka na lice mjesta", saopšteno je iz policije.

Izvršenim provjerama, kako se dodaje, je utvrđeno da je vozilo prethodnog dana parkirao na mjestu gdje je nastao požar, vozač zaposlen u kancelarije Zaštitnika imovinsko – pravnih interesa Crne Gore.

Navodi se i da se vozilo koristi za službene potrebe kancelarije Zaštitnika iz Kotora, za više službenika.

"Na osnovu pribavljenih obavještenja od lica koja koriste vozilo i na osnovu izjave vozača koji već više godina upravlja sa navedenim vozilom, utvrđeno je da su ranije prijavljeni određeni kvarovi u funkcionisanju vozila, što može ukazivati i da je došlo do samozapaljenja vozila", saopšteno je iz policije.

Bonus video: