U autu Mojkovčanina pronađena zaštićena divljač i puška

Pregledom vozila pronađeno je puška Zastava M 70 kalibra, 7 mm, vlasništvo R.Č, sa dva komada municije u okviru, i odstrijeljena divljač, divojarac čiji je lov, kao zaštićene vrste, zabranjen
465 pregleda 12 komentar(a)
Divojarac (Novine)
Divojarac (Novine)
Ažurirano: 19.04.2018. 09:43h

Prilikom provjere vozila, koje je na "osnovu operativnih saznanja" zaustavila mojkovačka policija, pronađena je divljač, divojarac kao i oružje kojim je, kako se sumnja, zaštićena divljač ubijena.

Autom Golf III mojkovačkih registracija je, kako su saopštili iz Uprave policije, na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, upravljao R.M. (24) iz tog grada. Sa njime su u kolima bili V.B. (28) i R.Č. (28).

Pregledom vozila pronađeno je puška Zastava M 70 kalibra, 7 mm, vlasništvo R.Č, sa dva komada municije u okviru, i odstrijeljena divljač, divojarac čiji je lov, kao zaštićene vrste, zabranjen.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Od ova tri lica su u policijskim prostorijama OB Mojkovac uzete izjave. Od njih je oduzeta odstrijeljena divljač, koja je upućena na obdukciju u veternarsku ustanovu. Takođe je oduzeto i oružje radi vještačenja. Uzeti su i brisevi, SEM stubići od ova tri lica radi utvrđivanja prisustva barutnih čestica", saopšteno je iz policije.

Bonus video: