Avion Montenegro Airlinesa zbog nevremena sletio u Beograd umjesto u Podgoricu

"U rejonu Skadarskog jezera došlo do udarca groma u avion. Takvi slučajevi nisu nepoznanica u svijetu vazduhoplovstva, i sigurnost putnika i članova posade nije ni u jednom trenutku bila ugrožena, uzimajući u obzir činjenicu da je avion između ostalog konstruisan na principu Faradejevog kaveza"
364 pregleda 10 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.11.2018. 12:30h

Avion Montenegro Airlinesa koji je juče iz Pariza letio za Podgoricu, zbog loših vremenskih uslova je, umjesto na podgorički, sletio na aerodrom u Beogradu, saopšteno je "Vijestima" iz te kompanije.

"Na jučerašnjem letu iz Pariza za Podgoricu, usljed loših vremenskih uslova u prilazu podgoričkom aerodromu, kapetan vazduhoplova Embraer E195 je sa pravom odlučio da avion preusmjeri na alternativni aerodrom u Beogradu. Prilikom toga je u rejonu Skadarskog jezera došlo do udarca groma u avion. Takvi slučajevi nisu nepoznanica u svijetu vazduhoplovstva, i sigurnost putnika i članova posade nije ni u jednom trenutku bila ugrožena, uzimajući u obzir činjenicu da je avion između ostalog konstruisan na principu Faradejevog kaveza", kazali su iz nacionalne aviokompanije.

Avion je, kako je saopšteno, nakon toga bezbjedno sletio na beogradski aerodrom.

"Putnici su vraćeni u Podgoricu kasnije drugim avionom Montenegro Airlinesa. Nakon detaljne inspekcije i sanacije manjih strukturalnih oštećenja na predmetnom avionu, u saradnji sa inženjeringom proizvođača aviona Embraer, avion je već jutros vraćen u redovni saobraćaj", navodi se u odgovoru "Vijestima".

Bonus video: