DNP: Za sramni slučaj napada na Lakić osuđujemo režim Đukanovića

"Ovim gnusnim činom, napadom na novinarku Oliveru Lakić, u svijet poslata još jedna flagrantna slika banana države, u kojoj se ne smije progovoriti javno"
53 pregleda 20 komentar(a)
DNP logo, Foto: DNP
DNP logo, Foto: DNP
Ažurirano: 09.05.2018. 08:27h

Demokratska narodna partija osudila je, kako je saopšteno, brutalni pokušaj ubistva novinarke "Vijesti“ Olivere Lakić, u kojem su na jednu damu "herojski" jurišala čak tri muškarca, "brukajući istoriju Crne Gore i dostojanstvo žene kroz vjekove".

"DNP za ovaj sramni slučaj bez presedana, ranjavanje poslenice javne riječi, najviše osuđuje aktuelni režim Mila Đukanovića, koji je od Crne Gore stvorio zemlju mafije, pritisaka na javnu riječ i slobode građana na javnom mjestu, uz obračune mafijaških klanova, pri čemu stradaju i nevine žrtve. Ovoga puta u pitanju nije slučajnost, nego direktni pokušaj zastrašivanja putem ranjavanja jedne žene, novinarke, i to, da bi stid i bruka bili veći, upravo ispred njenog stana, u klasičnoj sačekuši. Po takvim i sličnim sačekušama današnja Crna Gora se i prepoznaje u regionu i šire. Ona je zemlja, u kojoj vlada mafija, množe se atentati i kaubojski ulični obračuni, jer je vlast povezana s mafijom, pa zato i ne može svoj protiv svoga", navodi se u saopštenju DNP-a.

Dodaju da "herojska sjenka velikog i časnog borca za javnu i slobodnu riječ, Duška Jovanovića, i dalje lebdi nad režimskom Crnom Gorom uz njegovo nerasvijetljeno ubistvo".

"Napad na časnu i odvažnu novinarku novi je šamar i predsjedniku i premijeru. DNP ističe da njih dvojica, međutim, imaju preča posla, ko će kome oduzeti prevlast, pa i nemaju volje, kapaciteta ni vremena da se miješaju u svoj posao. Crna Gora zato sve dublje tone u bezakonje, kriminal i ulične obračune u kojima se puca i na žene, kao u rubrici "Vjerovali ili ne". Tako nešto u Crnoj Gori, koja navodno hrli ka Evropi, sramno je i bestidno, jer je ovim gnusnim činom, napadom na novinarku Oliveru Lakić, u svijet poslata još jedna flagrantna slika banana države, u kojoj se ne smije progovoriti javno. Crna Gora je danas zemlja gdje su novinari crtane mete od strane onih koji su, ili u sprezi s vlašću, ili se ne boje vlasti, nesposobne da riješi alarmantno stanje u zemlji", zaključuje se u saopštenju DNP-a.

Bonus video: