Krivična prijava protiv čuvara šume: Puštao da bespravno sjeku šumu, napravio štetu od preko 50 hiljada eura?

Beranac se tereti za zloupotrebu službenog položaja, jer je, kako se sumnja, kao čuvar šume - lugar zaposlen u Upravi za šume u Beranama, nevršenjem službene dužnosti omoćio drugima da bespravno sjeku šumu veliko obima na lugarskom reonu – Gazdinska jedinica Jelovica u Opštini Berane
259 pregleda 3 komentar(a)
stablo, sječa, drvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
stablo, sječa, drvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.06.2018. 09:49h

Beranska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.K. (47) iz tog grada zbog sumnje da je sječom šume nanio štetu od 54 hiljade eura Upravi za šume, saopšteno je iz Uprave policije.

Beranac se tereti za zloupotrebu službenog položaja, jer je, kako se sumnja, kao čuvar šume - lugar zaposlen u Upravi za šume u Beranama, nevršenjem službene dužnosti omoćio drugima da bespravno sjeku šumu veliko obima na lugarskom reonu – Gazdinska jedinica Jelovica u Opštini Berane.

"V.K. je, sumnja se, u periodu od juna do decembra 2017.godine, neprijavljujući u svojim izvještajima bespravnu sječu 452,73 m3 četinara i 290,37 m3 lišćara, pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od oko 54.300 eura", navodi se u policijskom saopštenju.

Bonus video: