Dobri uslovi za vožnju

Na mjestima izvođenja radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije
179 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, vožnja, Foto: Shutterstock
Crna Gora, vožnja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.12.2018. 00:14h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uglavnom uz dobru vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza.

Oni vozačima savjetovali da voze oprezno i da obavezno poštuju pravila saobraćaja.

Na mjestima izvođenja radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, na dionici Brajići-Lapčići, saobraćaj će biti totoalno obustavljen za sve vrste vozila od ponoći do pet sati, a van tog termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično uz semaforsku signalizaciju.

Na dionici Košljun-Zavala takođe se saobraća naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj je prekinut zbog izvođenja minerskih radova.

Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Debeli Brijeg – Kotor, na mjestima obavljanja radova saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacije kolovoza na jadranskoj magistrali na dionici od Lepetana do Petrovca promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu Budva-Petrovac u mjestu Reževići zbog radova saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Režim saobraćaja će na ukrštanju magistralnog puta Kamenari - Kotor i starog od Risna do Grahova, do zavrsetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaj će biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjerenog na jednosmjerni.