Damjanović: Učinićemo sve što je u našoj moći da otkrijemo izvršioca napada na Lakić

“Istraga je u toku, sa slučajem je upoznato Više tužilaštvo. Vidite i sami noć je, radićemo uviđaj i večeras i sjutra, sprovodimo kriminalističku obradu, prikupljamo saznanja i obavještenja to je jedan proces”, rekao je Damjanović
86 pregleda 7 komentar(a)
Vesko Damjanović napad na Oliveru Lakić, Foto: Filip Roganović
Vesko Damjanović napad na Oliveru Lakić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.05.2018. 21:02h

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović osudio je napad na Oliveru Lakić.

“U 20:58 naša služba ja dobila informaciju da je pucano na žensku osobu. Kasnije smo saznali da se radi o novinarki Vijesti Oliveri Lakić i da se radi o prostrelnoj rani desne potkoljenice. Odmah po saznanju preduzeli smo određene radnje i mjere, obezbijedili uže i šire lice mjesta, blokirali grad. Kao v.d. direktora policije i policijski funkioner osuđujem akt i učinićemo sve što je u našoj moći da saznamo i otkrijemo šta se desilo i izvršioca privedemo pravdi”, rekao je Damjanović.

Na pitanje novinara koliko istražni organi rade na sigurnosti novinara, s obzirom da nijedan dosadašnji napad na Oliveru Lakić nije rasvijetljen, on je rekao da “preduzimaju sve mjere i radnje” i naglasio da je njima svaki život jednako važan.

“Vjerujte da sve preduzimamo i nama je u interesu da to otkrijemo, da svako krivično i svakog izvršioca otkrijemo. To se ne dovodi u pitanje, bilo da se radi o novinaru ili nekom drugom oštećenom građaninu”.

Damjanović je rekao da su ih iz Kliničkog centra obavijestili da je Lakić van životne opasnosti i da je to najvažnije.

“Istraga je u toku, sa slučajem je upoznato Više tužilaštvo. Vidite i sami noć je, radićemo uviđaj i večeras i sjutra, sprovodimo kriminalističku obradu, prikupljamo saznanja i obavještenja to je jedan proces”, rekao je Damjanović.

On je apelovao na sve koji imaju informacije o ovom slučaju da ih podijele sa policijom, i naveo da su u kontaktu sa ANB-om i svim subjektima koji se bave pitanjima bezbjednosti. Damjanović je rekao da je svima u interesu da se ovo što prije riješi.

Generalni urednik "Vijesti" Mihailo Jovović je pitao Damjanovića da li mogu da garantuju da će slučaj biti riješen, na šta je on odgovorio:

“Ja bih bio nasrećniji kada bih mogao to da vam garantujem. Ali garantujem da ćemo sve preduzeti da otrkijemo i riješimo slučaj. Ne vidim razlog zašto to ne bismo željeli da uradimo”.

Na Jovovćevo pitanje zašto ne istražuju ono o čemu Lakić i drugi novinari pišu, jer je upravo to dovelo do prijetnji i napada, Damjanović je odgovorio pozivom njemu i svim građanima da podijele eventualne informacije koje bi pomogle da se slučaj riješi.

“Mislim da za večerašnji događaj nije zgodno da širimo priču i da raspravljamo o tome. Ako imate bilo kakvih saznanja tu smo, na raspolaganju 24 sata. Nama je cilj da se ovo riješi i sve ćemo učiniti da se to desi”, rekao je on i dodao će u toku istrage i okolnosti vezane za objavljene tekstove Olivere Lakić biti uzete u obzir.

Damjanović je odgovorio i da nijesu imali nikakvih saznanja o ugroženosti novinarke Lakić. On je rekao i da svaki posao nosi određeni rizik - i posao novinara i posao policajca i bilo koje struke, poručujući da će za sve koji se osjećao ugroženo djelovati preventivno.

Lakić je ranjena večeras ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Bonus video: