najavljeni konkretni koraci dalje saradnje

Čadež: Centar regionalne privrede preseliće se iz Trsta u Podgoricu

“Crna Gora sa svojom ekonomijom je poprilično naslonjena na ekonomiju Srbije i na ekonomije svih ostalih zemalja iz regiona. Nas raduje ekonomski razvoj Srbije iz razloga što se i ekonomski razvoj ove zemlje jednim dijelom osjeća i u Crnoj Gori, i suprotno”, kazao je Čadež

2884 pregleda 0 komentar(a)
Milatović i Čadež, Foto: Mek.gov.me
Milatović i Čadež, Foto: Mek.gov.me

Kancelarija Regionalne privredne komore iz Trsta prebaciće sjedište u Podgoricu, čime će se kompletirati intenziviranje saradnje između privrednika u regionu, saopšteno je na sastanku ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, na sastanku je istaknut značaj povezivanja ekonomija te dvije države, kao i posvećenost Vlade Crne Gore jačanju regionalne saradnje i integracija na Zapadnom Balkanu.

Na sastanku su, navodi se, najavljeni konkretni koraci dalje saradnje.

Čadež je rekao da je puno tema koje su vrlo važne za ubrzanje i unaprjeđenje ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije.

“Crna Gora sa svojom ekonomijom je poprilično naslonjena na ekonomiju Srbije i na ekonomije svih ostalih zemalja iz regiona. Nas raduje ekonomski razvoj Srbije iz razloga što se i ekonomski razvoj ove zemlje jednim dijelom osjeća i u Crnoj Gori, i suprotno”, kazao je Milatović.

On je rekao da će se, u tom pravcu, sredinom juna Kancelarija Regionalne privredne komore iz Trsta prebaciti sa sjedištem u Podgoricu.

“I time će u potpunosti biti kompletan proces i u smislu intenziviranja saradnje između privrednika u regionu”, naveo je Milatović.

On je rekao da će Privredna komora Srbije pružiti punu podršku vladama Srbije i Crne Gore u otvaranju prvog zajedničkog graničnog prelaza Gostun – Dobrakovo.

“Što je važno za privrednike, kompanije ali i predstojeću turističku sezonu”, naveo je Milatović.

Milatović je zahvalio na mogućnosti vakcinacije privrednika u regionu i dodao da krajem ove sedmice kreće masovna vakcinacija u Crnoj Gori koja će, smatra on, omogućiti dobru turističku sezonu.

On je pozvao građane Srbije i regiona da posjete Crnu Goru.

„Crna Gora otvorena je bez ikakvih uslova za sve turiste iz Srbije i regiona i očekujemo vas tokom ljetnje sezone“, poručio je Milatović.

Preporučujemo za Vas