"ne vršimo propagandu, već samo blagodarimo"

Joanikije: Sveti Vasilije naročito iscjeljuje bolesnike, niko nije lud da brani bilo kome pristup ćivotu

"Dobro znamo za njegova čudesa i čudesnu iscjeljiteljsku moć. Jer su se mnogi ovdje od onih koje su ljekari ostavili i lijepo im saopštili da više im ne mogu pomoći ništa, našli lijeka kod ćivota Svetoga Vasilija i to posvjedočili i svojim primjerom i ostala su dobra svjedočanstva"

17816 pregleda 1602 reakcija 55 komentar(a)
Joanikije, Foto: Boris Pejović
Joanikije, Foto: Boris Pejović

Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je nakon današnje liturgije kazao da mnogi svjedoče čudesima Svetog Vasilija, te da niko nije lud da zabrani vjernicima da se poklone, prenosi Portal RTCG.

Taj portal piše da se veliki broj vjernika okupio danas ispred manastira Ostrog, kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog, kao i da većina vjernika ne nosi maske i ne drži distancu.

"Sveti Vasilije naročito iscjeljuje bolesnike. U ove skoro dvije godine od kada je počela zaraza, i pored svih mjera, narod pristupa ćivotu Svetog Vasilija i naravno niko nije lud, ni od naših vlasti niti od sveštenstva da brani bilo kome u ova vremena kada su inače dosta ozbiljne mjere zbog zaraze, da pristupa ćivotu ostroškog vidara i iscjeljitelja", istakao je Joanikije.

On je dodao da oni ne vrše propagandu. već samo blagodare.

"Dobro znamo za njegova čudesa i čudesnu iscjeljiteljsku moć. Jer su se mnogi ovdje od onih koje su ljekari ostavili i lijepo im saopštili da više im ne mogu pomoći ništa, našli lijeka kod ćivota Svetoga Vasilija i to posvjedočili i svojim primjerom i ostala su dobra svjedočanstva. Mi ništa ne činimo, ne pravimo nikakvu propagandu ne dao Bog, nego Bog projavljuje svoga svetitelja, a mi blagodarimo na božijem daru i na blagodatnom zauzimanju pred prestolom božjim", kazao je Joanikije.

Ovo je kako kaže veliki jubilej 350 godina od upokojenja, čudotvorenja i nebeskog pastirstva Svetog Vasilija nad narodom.

Preporučujemo za Vas