Ministarstvo kulture: Napad na Lakić je akt usmjeren protiv demokratije na kojoj počiva naše društvo

"Upoznati sa radom novinarke Lakić, a u potpunosti znajući kompleksnost tema kojima se bavi tokom dužeg niza godina, ovaj čin smatramo nedopustivim, uz vjeru da će počinioci biti identifikovani i procesuirani u najskorijem periodu", kaže se u reagovanju
66 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Cetinje.me
Aleksandar Bogdanović, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 08.05.2018. 21:59h

Napad na novinarku Oliveru Lakić je nedopustiv čin, ocijenili su iz Ministarstva kulture i poručili da će država pokazati da ima jasan i odlučan odgovor na svaki pokušaj nasilja i zastrašivanja medijskih djelatnika.

Nepoznata osoba je večeras, oko 21 sat, pucala u Lakić ispred njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i ranila je u nogu.

Ministarstvo je najoštrije osudilo napad na Lakić koji, kako su kazali, ujedno tumače i kao napad na medijsku djelatnost u Crnoj Gori.

"Upoznati sa radom novinarke Lakić, a u potpunosti znajući kompleksnost tema kojima se bavi tokom dužeg niza godina, ovaj čin smatramo nedopustivim, uz vjeru da će počinioci biti identifikovani i procesuirani u najskorijem periodu", kaže se u reagovanju.

Navodi se da je napad "akt usmjeren i protiv demokratije na kojoj počiva naše društvo".

"Stoga, država će pokazati da ima jasan i odlučan odgovor na svaki pokušaj nasilja i zastrašivanja medijskih djelatnika", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: