Kako da vas prijatelji nađu preko WhatsAppa

Ako ste za glavni mod komunikacije izabrali WhatsApp, dijeljenje lokacije vrlo je jednostavan poduhvat
93 pregleda 1 komentar(a)
WhatsApp, Foto: Shutterstock
WhatsApp, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2017. 14:01h

Sjeli ste u kafić, a trebate se naći sa prijateljem iz obližnjeg grada? Dogovarate odlazak u muzej, a nemate pojma kako opisati mjesto susreta? U tom slučaju, dijeljenje lokacije WhatsAppom može biti prilično korisna stvar.

Dijeljenje vaše lokacije s kontaktom prilično je korisna funkcija - pogotovo ako ste izgubljeni ili vam je, recimo, auto prestalo da radi tačno u zaseoku za koji u životu niste čuli. Umjesto da pokušate nekome da objasnite gdje se nalazite, puno je lakše jednostavno podjeliti lokaciju koristeći smartfon.

Brojne aplikacije nude ovu opciju, uključujući Google Maps, Facebook Messenger, iMessage i mnoge druge. Ako ste, recimo, za svoj glavni mod komunikacije izabrali WhatsApp, dijeljenje lokacije s jednom osobom ili grupom ljudi vrlo je jednostavan poduhvat.

Otvorite razgovor s pojedincem ili grupom, pritisnite + i izaberite lokaciju.

Ako niste uključili praćenje lokacije za WhatsApp, aplikacija vas može poslati u postavke gdje ćete GPS moći aktivirati.

Pritisnite Send your location ako želite da sagovornici prime vaš trenutni položaj. Za aktivaciju ove funkcije moraćete WhatsAppu omogućiti da cijelo vrijeme ima pristup vašoj trenutnoj lokaciji.

Nakon što pošaljete vašu lokaciju, kontakt će u razgovor primiti mapu s vašim preciznim položajem. Vaša lokacija biće vidljiva na mapi unutar WhatSappa, s time da ju primatelj može naknadno otvoriti u aplikaciji po izvoru: Apple Maps, Google Maps ili neku drugu.

Bonus video: