Zeković prijavio Stojovića: Osjetili smo se ugroženim i strahovali od njegovog agresivnog ponašanja

Zeković je u prijavi naveo da su se okupili da bi podržali koleginicu koja je predavala inicijativu i da je iz zgrade ministarstva izašao Stojović koji je prišao i telefonom snimao aktiviste i transparente

19895 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin

Aktivista za ljudska prava i član Građanske inicijative 21. maj Aleksandar Zeković prijavio je policiji spoljnjeg eksperta Ministarstva pravde Mladena Stojovića jer su se, kako navodi u prijavu, on i ostali aktivisti osjetili ugroženim i strahovali od njegovog navodnog agresivnog ponašanja tokom skupa ispred tog ministarstva.

GI 21. maj je danas podnijela Ministarstvu pravde i ljudskih i manjinskih prava inicijativu da Vlada objavi sadržaj temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kako bi se, kako su kazali, uspostavila stručna i demokratska diskusija o tom važnom pitanju.

Zeković je u prijavi naveo da su se okupili da bi podržali koleginicu koja je predavala inicijativu i da je iz zgrade ministarstva izašao Stojović koji je prišao i telefonom snimao aktiviste i transparente.

"Ja sam mu krajnje prijateljski rekao "slobodno priđite Mladene, Vi ste bivši novinar", kako bi bolje fotografisao. Na to mi je Stojović odgovorio na arogantan i neprimjeren način: ja jesam bivši novinar, ali ti si špijun UDBE. Đubre", navodi Zeković.

Zeković potom tvrdi da je on odgovorio da je svojevremeno cijela Crna Gora, među kojima i on, stala u odbranu njegovih prava, a da je Stojović rekao da ga on nije branio i da je ponovio da je špijun i da treba da ga bude sram, na šta je odgovorio sa - sram Vas bilo.

"Zbog ovakvog ponašanja i pritiska Stojovića, našti aktivisti i ja smo se osjećali ugroženim i strahovali smo od težih posljedica agresivnog ponašanja Stojovića. Posebno smo se osjetili sputanim da slobodno i u demokratskom duhu iskažemo naše stavove i našu slobodnu bvolju, a mene je pogodilo njegovo drsko ponašanje i vrijeđanje moje ličnosti pred kolegama iz građanske inicijative, jer svojim agresivnim ponašanjem ometao je naš skup", navodi Zeković u prijavi..

Bonus video: