Marija Mićković, prva oficirka Vojske Crne Gore koja je završila vojni liderski kurs inženjerstva u SAD

Kako se navodi, kurs (EBOLC), koji pruža intenzivan petomjesečni program, Mićković je pohađala sa Vilijamom Mek Donaldom iz Nacionalne garde Kopnenih snaga države Mejn
416 pregleda 5 komentar(a)
Marija Mićković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Marija Mićković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 10.11.2018. 14:25h

Pripadnica Vojske Crne Gore (VCG), Marija Mićković, završila je Osnovni vojni liderski kurs inženjerstva u Fort Leonard Vudu, u američkoj državi Misuri, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su naveli iz tog resora, riječ je o jednom od najtežih programa koje pružaju Oružane snage Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

"Ispunjavajući sve zahtjeve, Mićković je završila program kao Počasni diplomac „Honor Graduate“, kaže se u saopštenju.

Mićković je i prva oficirka Vojske Crne Gore koja je završila taj kurs.

Kako se navodi, kurs (EBOLC), koji pruža intenzivan petomjesečni program, Mićković je pohađala sa Vilijamom Mek Donaldom iz Nacionalne garde Kopnenih snaga države Mejn.

"Mićković je obavila sve zahtijevane zadatke, uslove i standarde obuke u skladu sa Planom pojedinačne procjene studenta. Ona je prevazišla osnovne standarde postavljene od strane instruktora kursa i dostigla željeni naziv Počasni diplomac „Honor Graduate“", dodaje se u saopštenju.

Crna Gora i država Mejn su partneri u Programu državnog partnerstva, a ovo je prvi put da oficir Mejna i crnogorski oficir pohađaju EBOLC u istoj učionici.

Mićković je rođena u Podgorici, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Na vojnoj akademiji u Atini diplomirala je 2014. godine, zatim je završila specijalizaciju u Inžinjerskoj školi u Lutrakiju, Grčka.

Bonus video: