U NP Biogradska gora ljetnja sezona počinje 1. maja: Spremno dočekujemo ljubitelje prirode

Direktor Saša Jeknić ističe da ulažu napore da izmjeste automobile iz srca prašume. U planu im je da goste vozićem prebacuju od Kraljevog kola do Biogradskog jezera
123 pregleda 0 komentar(a)
NP Biogrdska gora, pripreme za sezonu, Foto: NP Biogradska gora
NP Biogrdska gora, pripreme za sezonu, Foto: NP Biogradska gora
Ažurirano: 29.04.2018. 12:38h

Ljetnja turistička sezona u Nacionalnom parku (NP) "Biogradska gora" počeće zvanično u utorak 1. maja, a u tom preduzeću kažu da spremno dočekuju ljubitelje prirode.

Kako je rekao direkor NP Saša Jeknić, uprkos obilnim sniježnim padavinama u aprilu, zajedničkim naporom svih zaposlenih, a naročito službi ambijentalne higijene i zaštite, svi turistički sadržaji biće na raspolaganju posjetiocima.

Cijene svih usluga u NP "Biogradska gora" ostale su na prošlogodišnjem nivou. Dnevna ribolovna dozvola košta 20 eura. Ulaznica u park za odrasle je tri, za djecu 1,5 eura.

"Komšije" nacionalnog parka, stanovnici Kolašina, Mojkovca i Berana, godišnju ulaznicu platiće pet eura. Vožnja drvenim čamcima je i dalje osam, a noćenje u bungalovima 10 eura.

"Ono što je izuzetno važno jeste da i ove turističke sezone krećemo sa novim projektima i obnavljanjem turističke infrastrukture. Završava se izgradnja kontrolno-naplatnog punkta na Kraljevom kolu kojim je zamijenjen pređašnji, star skoro tri decenije. Ubrzo se očekuje početak izgradnje novih sanitarnih čvorova, novog splava kao i zamjena određenih drvenih elemenata na mostu oko Biogradskog jezera", kazao je Jeknić.

U NP, pojašnjava on, ulažu napore da izmjeste automobile iz srca prašume. U planu im je da goste vozićem prebacuju od Kraljevog kola do Biogradskog jezera.

"Na Kraljevom kolu ima prostora za parking, a planiramo da nabavimo dva voza. Tokom vožnje do srca prašume, gosti bi dobijali sve potrebne informacije o nacionalnom parku. Posredstvom kapitalnog budžeta za ovu godinu je predviđeno da dobijemo glavni projekat vodosnabdijevanja i da se raspiše tender za izvođenje radova kao i projekat parking prostora koji bi trebalo da bude u punoj funkciji do kraja 2019.godine", rekao je direktor NP.

Najvljuje da će se ove godine raditi na poboljšavanju putne infrastrukture preko planine Bjelasice, gdje je planirano postavljanje nekoliko propusta za vodu i nasipanje makadamskog dijela puta.

Galerija

Bonus video: