Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja: Ulica nije moj dom

Organizovana su tri dana otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu i porodicu Defendologija, gdje su ugostili preko 70 učenika osnovnih škola “Mileva Lajović Lalatović”, “Luka Simonović” i “Ratko Žarić” iz Nikšića i desetak građana
0 komentar(a)
Međunarodni dan djece ulice, Foto: Svetlana Mandić
Međunarodni dan djece ulice, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.12.2018. 01:10h

U sklopu kampanje - Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja, Defendologija centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja sproveo je veliki broj aktivnosti koje ukazuju na štetnost te pojave.

Realizovali su akciju “Pruži manje, daj više” tokom koje su građanima objašnjavali posljedice od davanja novca djeci koja žive i rade na ulici i tom prilikom su podijelili preko 100 flajera.

Organizovana su tri dana otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu i porodicu Defendologija, gdje su ugostili preko 70 učenika osnovnih škola “Mileva Lajović Lalatović”, “Luka Simonović” i “Ratko Žarić” iz Nikšića i desetak građana.

Tu su i likovne izložbe, izleti, okrugli stolovi, razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave u cilju ukazivanja na značaj podrške djeci koja žive i rade na ulici i njihovim porodicima.

Organizovana je i petodnevna akcija prikupljanja polovne garderobe, hrane i drugih sredstava za potrebe djece koja žive i rade na ulici.

Aktivizam je završen obilježavanjem Međunarodnog dana djece ulice, gdje je više od 40 direktnih korisnika Dnevnog centra uživalo u organizaciji brojnih aktivnosti pod sloganom Ulica nije moj dom.

Preporučujemo za Vas