Univerzitet Crne Gore: Treći upisni rok početkom septembra

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija

3363 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće početkom septembra, u trećem upisnom roku, Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2021/22. godinu, a koji će se finansirati iz Budžeta.

Iz UCG su kazali da će, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, organizovati elektronsko prijavljivanje na taj konkurs.

“Ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati će podnositi prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da kandidati za upis na organizacione jedinice iz oblasti umjetnosti (Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti i Muzička akademija) prijavu podnose isključivo preko studentske službe organizacione jedinice.

“Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će informacije o broju preostalih mjesta biti date u Konkursu, koji će početkom septembra biti objavljen u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu UCG, www.ucg.ac.me.

“Za blagovremenu informaciju o konkursu, savjetujemo kandidatima da zaprate profile Univerziteta na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, YouTube, Linkedin”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: