Glavni grad: Prvacima po 35 eura za kupovinu školskog pribora, prijave do 25. septembra

"Sredstva su opredijeljena za 2.574 prvaka"

3315 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Za prvake koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati prvi razred osnovne škole na teritoriji Podgorice, Glavni grad je obezbijedio jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35 eura, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

"Sredstva su opredijeljena za 2.574 prvaka. Do sada je na adresu Glavnog grada pristiglo 1.109 prijava. S tim u vezi, Glavni grad još jednom podsjeća roditelje/staratelje koji nijesu podnijeli prijavu da to mogu učiniti do 25. septembra. U arhivi Grada je otvoren poseban šalter za ove namjene, a sa ciljem poštovanja važećih epidemioloških mjera", ističe se u saopštenju.

Oni su dodali da je potrebno da roditelji popune prijavni formular (formular sadrži informaciju o neophodnoj dokumentaciji) i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta, te da na arhivu Glavnog grada dostave u zatvorenoj koverti (Trg nezavisnosti), sa naznakom Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovne škole.

"Nakon ocjene dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun", piše u saopštenju Glavnog grada.

Prijavni formular je dostupan OVDJE

Bonus video: