Plenković: Hrvatska sa zabrinutošću i interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori

Plenković je, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore, potvrdio spremnost za podršku strateškim ciljevima Crne Gore na relevantnim međunarodnim adresama

4156 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Hrvatska sa zabrinutošću i interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori, kazao je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Crne Gore, premijer Hrvatske Andrej Plenković.

U saopštenju se navodi da je Plenković kazao i da je susret sa Đukanovićem važan "kako bi se upoznali sa aktuelnim procesima".

Plenković je, dodaje se, ponovio snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore, susjedne, prijateljske države i saveznice u NATO.

Saopšteno je i da je premijer Hrvatske, potvrdio spremnost za podršku strateškim ciljevima Crne Gore na relevantnim međunarodnim adresama.

Andrej Plenković, Milo Đukanović
foto: Predsjednik.me

"Predsjednik Đukanović je uz zadovoljstvo susretom u Zagrebu i zahvalnost za pažnju i raznovrsnu pomoć koju nam susjedna Hrvatska ukazuje, naglasio značaj zajedničkog djelovanja u privlačenju pažnje naših partnera u NATO i EU u pravcu zaustavljanja retrogradnih ideja i politika na ZB. Bez obzira na sve izazove i aktuelne probleme na unutrašnjem planu, on je izrazio uvjerenje da ćemo se izboriti i sačuvati građansku, multietničku i sekularnu, demokratsku Crnu Goru od opasnih eksperimenata, koji, kako je kazao, imaju kapacitet da ugroze i stabilnost regiona", navodi se u saopštenju.

Premijer Hrvatske priredio je u čast Đukanovića ručak, na kojem su bili i ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Gordan Grlić Radman i Davor Božinović, kao i bivši ministar vansjkih poslova i Plenkovićev savjetnik Mate Granić, i bivši glavni pregovarač za pristupanje Hrvatske EU, savjetnik Vlado Drobnjak.

Bonus video: