Vanji Đurišiću određen pritvor od 72 sata, njegov sin oslobođen

Vanjina supruga, Danijela Đurišić ističe da nije bilo napada na inspektore, već da je jedan od inspektora gurnuo i oborio Vanju
288 pregleda 9 komentar(a)
Vanja Đurišić, Foto: Boris Pejović
Vanja Đurišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.04.2018. 15:05h

Pritvor od 72 sata određen je danas Vanji Đurišiću zbog spriječavanja službenog lica u vršenju dužnosti, dok je njegov sin Vuk oslobođen.

Vanja i Vuk Đurišić, koji sa porodicom od prije nedjelju dana blokiraju oko hiljadu kvadrata u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, tvrdeći da se radi o njihovoj imovini, privedeni su sinoć po prijavi inspektora Komunalne inspekcije Glavnog grada. Inspektori su Đurišiće prijavili zbog ometanja službenog lica u sprovođenju izvršenja, kao i zbog napada na službeno lice u vršenju službene radnje.

Vanjina supruga, Danijela Đurišić ističe da nije bilo napada na inspektore, već da je jedan od inspektora gurnuo i oborio Vanju, zbog čega je on i otišao u Urgentni centar, gdje ljekari nisu konstatovali vidljive povrede. Dodaje da su događaju prisustvovali brojni mještani.

„Zatečeni smo odlukom Suda... Inspektori su juče došli na našu imovinu bez bilo kakvog naloga ili rješenja, a nisu se ni predstavili“, kazala je Đurišićeva.

Iz Komunalne inspekcije demantuju tvrdnje da je neki od inspektora gurao Đurišića, ali i ostale njihove navode.

„Komunalni inspektori su, shodno svojim zakonskim ovlašćenjima... pristupili administrativnom izvršenju izvršnog Rješenja... kojim je Đurišić Vanji naređeno da ukloni ogradu postavljenu bez odobrenja nadležnog organa u Ulici Jerevanskoj. Komunalni inspektor se legitimisao, kada je u toku postupka sačinjavao zapisnik“, saopšteno je iz Komunalne inspekcije.

Đurišići su u više navrata tokom prošle i ove godine blokirali Jerevansku ulicu, a najduža blokada trajala je oko dva mjeseca.

Vanja Đurišić je nedavno izdržao kaznu od 121 dan zatvora, nakon što je u julu prošle godine prekopao zemlju na spornoj lokaciji i prekinuo optičke kablove Crnogorskog Telekoma.

Hapšenje Đurišića osudio je Demokratski front jer predstavlja, ocjenjuju, nastavak režimske torture.

Bonus video: