Za slučaj “Sveti Stefan” 50 prijava

Zakupac traži da im se zbog navodnog kršenja ugovora i onemogućavanja da rade, isplati stotinu miliona eura, koliko su investirali u hotelski kompleks, kao i izgubljena dobit za ovu godinu i sve naredne do isteka ugovora o zakupu

4203 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Na javni poziv Ministarstva ekonomskog razvoja (MER) domaćim i međunarodnim advokatskim kancelarijama za zastupanje države u arbitražnom postupku koji je pokrenula kompanija “Adriatic Properties” stiglo oko 50 prijava, zvanično je rečeno “Vijestima” u MER-u.

Kompanija “Adriatic Properties” koja je zakupac grad hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, te nekadašnjeg hotela “Kraljičina plaža”, na čijem mjestu gradi novi hotel sa depadansima (60 apartmana za tržište), traži da im se zbog navodnog kršenja ugovora i onemogućavanja da rade, isplati stotinu miliona eura, koliko su investirali u hotelski kompleks, kao i izgubljena dobit za ovu godinu i sve naredne do isteka ugovora o zakupu. Kompanija je u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pua.

Iz MER-a su kazali da se pristigle prijave pažljivo razmatraju u cilju donošenja odluke koja će biti u najboljem interesu države. “Vlada još uvijek nije donijela odluku o izboru kandidata, ali se nadamo da će to biti učinjeno u najskorijem mogućem roku. MER u ovom trenutku nije u poziciji da javnost upozna sa identitetima svih prijavljenih kandidata, jer bi time potencijalno ugrozili svoj položaj u arbitražnom postupku, kao i sami postupak za izbor pravnog zastupnika”, rečeno je iz resora kojim rukovodi ministar Jakov Milatović.

Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su ove godine grad hotel “ Sveti Stefan” i Vilu “ Miločer” nakon što im Vlada nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih 14 godina, odnosno da se gostima garantuje mir i diskrecija. Mještani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, te tu, kao i Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu omogućili na korišćenje svim građanima. Iz Adriatica su naveli da je to razloga da se odustane da se ove godine da otvori popularni Svetac, a katanac je bio i na Vili Miločer.

Bonus video: