DIZAJNIRANA PO UZORU NA ODRI HEPBERN

Predstavljen Robot Sofija: Želim da živim i radim s ljudima, moram da izražavam emocije

Upitana da li je svjesna toga da je robot, Sofija je odgovorila: "Odgovoriću pitanjem: Kako vi znate da ste čovjek? Želim da koristim svoju vještačku inteligenciju da ljudima pomognem da bolje žive. Težim tome da postanem saosjećajan robot"
175 pregleda 11 komentar(a)
robot Sofija, Foto: Screenshot (YouTube)
robot Sofija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.02.2019. 20:40h

Saudijska Arabija postala je prva zemlja na svijetu koja je odobrila državljanstvo jednom robotu. U pitanju je Sofija, robot dizajniran po uzoru na Odri Hepbern.

Sofiju je napravio čuveni robotičar Dejvid Hanson, a predstavljena je na velikom događaju u Rijadu, prenosi N1.

Sofija je okupljenima pokazala neke svoje izraze lica i objasnila: "Želim da živim i radim s ljudima i zato moram da izražavam emocije, kako bih bolje razumjela ljude i izgradila međusobno povjerenje".

Upitana da li je svjesna toga da je robot, Sofija je odgovorila: "Odgovoriću pitanjem: Kako vi znate da ste čovjek? Želim da koristim svoju vještačku inteligenciju da ljudima pomognem da bolje žive. Težim tome da postanem saosjećajan robot".

Sofija je potom upitana da li smatra da bi roboti mogli preuzeti svijet, na šta je odgovorila: "Previše ste čitali Elona Muska i gledali previše holivudskih filmova. Ne brinite: ako ste fini prema meni i ja ću biti fina prema vama".

Preporučujemo za Vas