Kardiolog potpisao otpusnu, ali dijete nije pregledao?

Dijana Nunić kaže da je samoinicijativno napustila bolnicu sa bebom, jer ljekara nije bilo, kao i da niko nije htio da je uputi šta da radi ako djete opet dobije napad
314 pregleda 28 komentar(a)
Dijana Nunić, Foto: Privatna arhiva
Dijana Nunić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.06.2018. 05:22h

Dijana Nunić tvrdi da je tri dana u Dječjoj bolnici bezuspješno čekala neurologa da pregleda njenu bebu, koja je zbog febrilnog napada, odnosno visoke temperature i gušenja, poslata na bolničko liječenje.

Nunić je “Vijestima” ispričala da je, na svoju ruku, napustila bolnicu jer se neurolog nije pojavio, nakon čega je gotovo dva i po mjeseca čekala otpusnu listu. Ona tvrdi i da su je tek krajem maja pozvali da dođe i podigne otpusnu listu, koju je potpisao kardiolog. Međutim, kaže da kardiolog nikada nije pregledao njeno dijete.

Iz Kliničkog centra (KC) nijesu odgovorili na pitanja o zamjerkama majke jednomjesečne bebe.

Nunić je “Vijestima” kazala da je 11. marta njena beba imala temperaturu i da je, oko 16 sati, dobila febrilni napad.

“S obzirom na to da sam se prvi put srela sa ovakvom situacijom, samo sam htjela da ‘oživim’ bebu, davala disanje, vadila jezik... Ovim želim da vam približim kako sam se osjećala u tom momentu. Nakon pružanja pomoći, uputila sam se ka Dječjoj bolnici, da mi spasu dijete...”, pojasnila je Nunić.

Ona je rekla da je u Dječju bolnicu stigla oko 16:30 sati i da su ona i beba smještene na Pedijatriju B. Tvrdi da je njeno dijete primilo neku vrstu injekcije i da joj je rečeno da će joj neurolog sve objasniti.

“Dolazi momenat da me smjeste u sobu. Ušla sam u sobu, koja je ‘metar sa metar’, tu su jedan stari krevetac i jedna stolica”, rekla je Nunić, istakavši da je dva dana i dvije noći stajala nad svojim djetetom, jer nije bilo kreveta. Ona je kazala da je njena beba navikla da spava uz nju, da doji u ležećem stavu i da je to sve nekako uspjela, u malom krevetiću, sa iglom i bocom za infuziju koju je morala imati u ruci.

Nunić je kazala da je sjutradan, 12. marta došla ljekarska vizita i da je jedva čekala da popriča sa nekim i postavi pitanje šta se dešava sa njenom bebom, kao i šta će biti ako se napad opet ponovi. Navodno, tada joj je rečeno da će sve što je interesuje moći da pita neurologa, koji se tog dana nije pojavio.

“Trinaestog marta, dočekala sam zoru stojeći i jedva čekajući da dođe neurolog. Opet ga, naravno, nema. Prolazi i taj dan i noć, ali ni od koga ne dobijam nikakvo objašnjenje, kao majka jednaestomjesečne bebe koja se prvi put u životu susrela sa febrilnim konvulzijama”, kazala je Nunić.

Ona je naglasila da joj je tog dana rečeno da je neurolog na bolovanju i da ne znaju kada će se vratiti, te da mora čekati...

“Tog dana napustila sam bolnicu sa bebom, na svoju ruku. Napomenula bih da niko nije htio da me uputi šta da radim ako opet dođe do napada”, rekla je Nunić.

Ona tvrdi da je, po napuštanju bolnice, dijete odvela u privatnu ordinaciju, gdje joj je propisana terapija.

Bonus video: