Paroh podnio ostavku na mjesto člana UO UCG

"Vijesti" su ranije objavile da je Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) zatražila od UO UCG da im u roku od tri dana dostavi rješenje o potvrdi mandata, ali i ostalu dokumentaciju u vezi sa imenovanjem Marojevića

19109 pregleda 32 reakcija 28 komentar(a)
UCG, Foto: Boris Pejović
UCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2022. 13:08h

Paroh nikšićki Nikola Marojević podnio je ostavku na mjesto čana Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG).

To je kratko "Vijestima" potvrdila predsjednica UO UCG Rajka Glušica.

"Vijesti" su prije dva dana objavile da je Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) zatražila od UO UCG da im u roku od tri dana dostavi rješenje o potvrdi mandata, ali i ostalu dokumentaciju u vezi sa imenovanjem Marojevića za člana tog upravljačkog tijela, zbog čega je, između ostalog, to pitanje stavljeno na dnevni red elektronske sjednice UO.

Univerzitet Crne Gore (UCG) potvrdio je saopštenjem da je na danas održanoj elektronskoj sjednici Upravnog odbora, nakon što mu je potvrđen mandat, Marojević podnio ostavku pisanim putem iz, kako navode, "razloga lične prirode."

Na sjednici je danas takođe konstatovano da je Vlada Crne Gore rješenjem od 13. januara ove godine razriješila Budimira Aleksića "zbog izbora na funkciju koja isključuje članstvo u Upravnom odboru."

"Predsjednica Glušica kazala je da je verifikacija članstva bila planirana na javnoj sjednici 24. marta, ali da je odluka morala biti promijenjena zbog dopisa Agencije za sprečavanje korupcije. UO UCG je bio u obavezi da u roku od tri dana od prijema dopisa Agencije dostavi rješenje o imenovanju i lične podatke za javnog funkcionera dr Marojevića, člana Upravnog odbora UCG, radi ažuriranja podataka u registru javnih funkcionera Agencije. Stoga, ova tačka je dodata dnevnom redu već zakazane elektronske sjednice koja je održana danas. Na sjednici je danas takođe konstatovan i prestanak mandata dosadašnjem dekanu Mašinskog fakulteta prof. dr Igora Vušanovića i početak mandata novog dekana prof. dr Radoja Vujadinovića", piše u saopštenju.

Bonus video: