Bečić: Kurban bajram u sebi nosi potencijal zbližavanja sa drugim

Bečić je poručio da su vrijednosti kojima nas uče vjerski praznici u potpunosti podudarne sa onim što je i Crnoj Gori kao državi i našem društvu nasušno potrebno na putu sveukupnog napretka
7 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 21.08.2018. 08:55h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je u ime partije na čijem je čslu i u svoje ime svim građanima islamske vjeroispovijesti čestitao početak Kurban bajrama.

"Kurban bajram je praznik koji pokazuje da su osjećanja solidarnosti i jedinstva među braćom duboko ukorijenjena među vjernicima islamske vjeroispovijesti. To se najbolje vidi po prizorima iz Meke koji za vrijeme kurbanskih blagih dana obiđu cio svijet gdje milioni vjernika svoju dužnost ispunjavaju kao jedan u duhu apsolutnog zajedništva. Stoga sam duboko ubijeđen da ovaj praznik u sebi nosi potencijal zbližavanja sa drugim i nalaženja u sebi samilosti, razumijevanja i praštanja za sve ljude dobre volje", istakao je Bečić.

On je dodao da su vrijednosti kojima nas uče vjerski praznici u potpunosti podudarne sa onim što je i Crnoj Gori kao državi i našem društvu nasušno potrebno na putu sveukupnog napretka.

"Ljubav među ljudima i mir među braćom. Sa željom da ovaj praznik u vašim srcima trajno nastani potrebu za kvalitetnim suživotom sa svim ljudima u vašem bližem i daljem okruženju, kao i da u grudima drugih zatičete srca ukrašena istom takvom potrebom, još jednom vam čestitam početak Kurban bajrama", naveo je Bečić.