Podgorica: Uhapšene tri osobe, oduzeti automatska puška, šest pištolja, puške...

Pretresom 13 lokacija odnosno stanova koje koristi 12 lica pronađeno je i oduzeto 11 komada vatrenog oružja
647 pregleda 5 komentar(a)
automatska puška, Foto: Uprava policije
automatska puška, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 04.06.2018. 13:16h

Tri osobe su uhapšene u Pogdgorici zbog sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv još dvije osobe podnijeta je prijava iz Zakona o oružju.

Pretresom 13 lokacija odnosno stanova koje koristi 12 lica pronađeno je i oduzeto 11 komada vatrenog oružja – automatska puška, šest pištolja i četiri puške, kao i 313 metaka i osam okvira za vatreno oružje, saopšteno je iz policije. Osim toga, od dva lica su privremeno oduzeta dva blindirana vozila radi provjera.

"Službenici CB Podgorica su tokom vikenda izveli akciju pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice. Izvršeni su pretresi 13 lokacija koje koriste 12 lica i to: V.M. (32), D.M. (41), S.S. (35), N.J. (30), A.T. (46), N.P. (45), M.G. (30), M.M. (38), P.R. (34), B.M. (27), M.M. (32) i S.T. (32). Prilikom pretresa službenici CB Podgorica su pronašli i oduzeli: jednu automatsku pušku sa bajonetom, šest pištolja, četiri puške, 313 komada municije raznih kalibara (od čega 47 komada od automatske puške) i osam okvira za municiju (od čega tri za automatsku pušku). Osim automatske puške sa bajonetom, u ilegalnom posjedu bio je jedan od pištolja, dok su dva pištolja (od kojih je za jedan istekao i rok važenja oružnog lista) držani u stanovima suprotno zakonu odnosno na nebezbjedan način. Ostala tri pištolja kao i četiri puške držane su legalno odnosno za njih postoje izdati validni oružni listovi na imena lica odnosno članova porodica navedenih lica", navodi se u saopštenju policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.M. (27), M.M. (32) i S.S. (35) uhapse, i da mu se u zakonskom roku privedu uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Protiv još dva lica – članova porodica kontrolisanih lica podnijeta je prekršajna prijava iz čl. 107 Zakona o oružju. Osim navedenog, službenici CB Podgorica su u okviru aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica od dva lica, R.M. (29) i V.V. (35), oduzeli dva blindiraa vozila. Svo oduzeto oružje i municija, kao i vozila, biće predmet vještačenja odosno provjera", zaključuje se.