Podnijete krivične i prekršajne prijave: Posjedovanje droga, pronađene i puške, pištolji, eksploziv, minicija...?

Iz UP su rekli da je o pronađenom oružju obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela

7113 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je danas da je podgorička policija od početka ovog mjeseca, sprovodila preventivne aktivnosti na planu sprečavanja krijumčarenja droga, suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika i rasvjetljavanja drugih krivičnih djela na području Glavnog grada.

U saopštenju se dodaje da je podnijeto 10 krivičnih prijava u vezi sa zloupotrebom droga, kojima je obuhvaćeno 11 osoba, koja su kako se navodi "posjedovala opojnu drogu marihuana, kokain, amfetamin i više komada tableta".

Iz UP su naveli da je u sklopu ovih aktivnosti Sudu za prekršaje u Podgorici podnijeto i 30 prekršajnih prijava zbog posjedovanja droga protiv 31 osobe.

"Takođe, podgorička policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija. Kod njega su pronađene dvije puške i više komada municije. Osim toga, izvršeni su pretresi stana i drugih prostorija na tri lokacije gdje je pronađeno i oduzeto pet pušaka, tri pištolja, oko 10 kilograma eksploziva, dva komada električnih detonatorskih kapisli, 85 komada detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin, 960 lomada pištoljske i puščane municije različitih kalibara, više mobilnih telefona, kao i novac u iznosu od 900 eura, za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnih djela", piše u saopštenju.

Iz UP su rekli da je o pronađenom oružju obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

Bonus video: