Dajmler povlači više od milion vozila zbog vazdušnih jastuka

Povlačenje vozila počeće u narednih nekoliko nedjelja kada budu dostupni potrebni djelovi za popravku. Popravka traje jedan sat i biće urađena o trošku proizvođača
103 pregleda 0 komentar(a)
vazdušni jastuk, Foto: Shutterstock.com
vazdušni jastuk, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.10.2017. 07:54h

Njemački Dajmler, koji proizvodi automobile Mercedes-Benc, povlači više od miliona vozila širom svijeta zbog greške u povezivanju koja bi mogla da dovede do neočakivanog otvaranja vazdušnih jastuka.

Njemačka agencija dpa javila je da je od tog broja više od 400.000 vozila registrovano u Velikoj Britaniji, a nekoliko hiljada u Njemačkoj i da će kasnije biti objavljeno u kojim drugim zemljama se nalaze vozila sa greškom.

Među modelima koji su pogođeni su neka vozila mercedes A, B, E i V klase kao i modeli CLA, GLC, GLK.

Dajmler je naveo da pogrešno postavljene žice u volanu znače da bi statični elektricitet mogao da se poveća i da pokrene otvaranje vazdušnog jastuka kada nije potrebno, navela je agencija dpa.

Povlačenje vozila počeće u narednih nekoliko nedjelja kada budu dostupni potrebni djelovi za popravku. Popravka traje jedan sat i biće urađena o trošku proizvođača.

Dajmler je precizirao da problem nije povezan sa skandalom japanskog proizvođača Takata koji je nedavno povukao oko 100 miliona svojih vazdušnih jastuka širom svijeta, navodi agencija Frans pres.

Bonus video: