Direktorat uoči najavljenih padavina: Građani da zaštite imovinu

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika"
89 pregleda 0 komentar(a)
kiša, kišobran, Foto: Shutterstock
kiša, kišobran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.10.2018. 16:45h

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore pozvao je građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine, povodom najavljenih obilnih padavina.

"Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u periodu od 27.10. do 30.10. očekuju obilnije padavine u centralnim i južnim djelovima Crne Gore, a naročito na jugozapadu zemlje, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je preko Operativno komunikacionog centra 112 poslao upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti", saopšteno je.

U saopštenju je rečeno da je poziv poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, CEDIS-u, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraputu, kao i Aerodromima Crne Gore, Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat, te Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume.

"U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika. Direktorat za vanredne situacije poziva građane da preduzmu neophodne preventivne aktivnosti u cilju zaštite imovine", saopštili su iz Direktorata.

Bonus video: