Gdje god sviramo osjećamo se kao kod kuće

Poslije duže pauze Brkovi će nastupiti pred crnogorskom publikom

2127 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Hrvatski turbofolk pank rok sastav “Brkovi” poslije duže pauze nastupiće pred crnogorskom publikom. Naime, njihov nastup zakazan je u okviru Hype festivala koji će se održati od 19. do 21. avgusta u Herceg Novom.

U kratkom razgovoru za “Vijesti” povodom gostovanja u Crnoj Gori, pjevač ovog sastava Vedran Pehar poznatiji kao Šemso, otkriva kakva očekivanja imaju od Hype festival.

”Prošlo je tri godine od posljednjeg nastupa u Crnoj Gori, koji je bio na Cetinju. Bend je odličnoj formi, jači smo nego ikad tako da ne sumnjam u dobar provod u Herceg Novom”, obećava muzičar.

Nastupe “Brkova” karakteriše dobra energija kako na bini, tako i u publici, a Šemso otkriva koliko je to slučaj sa crnogorskim fanovima.

”Mi ne pravimo razlike, gdje god sviramo osjećamo se kao kod kuće. Tako je i sa publikom, svuda nas jednako dobro prihvataju”, ističe on.

Posljednji album “Brkovi su da se vole” još je aktuelan, ali su hrvatski muzičari poput brojnih kolega iskoristili period aktuelne pandemije koji je bio bez svirki i koncerata za stvaranje novih pjesama za koje se nadaju da će ih publika jednako voljeti kao i one ranije.

”U tom periodu smo izbacili tri single - ‘Bagra sa ekrana’, ‘Tata ti je zao’ i ‘Više ni pankeri ne slušaju punk’. Još nekoliko pjesama je u pripremi, ali sada zbog velikog broja nastupa nemamo vremena za odlazak u studio”, nagovijestio je Šemso, a zatim otkrio kako su on i kolege provodili vrijeme tokom najgorih dana pandemije kad je sve bilo zaključano.

”Više smo boravili u prirodi i bavili se stvarima za koje nismo imali vremena ranije. Ja sam pokrenuo i akustičnu solo karijeru”, pohvalio se on.

Pored “Brkova” na Hype festivalu nastupiće između ostalih i hrvatski kantautor Gibonni, popularna grupa “Hladno pivo”, crnogorska klapa Who See, Damir Urban sa svojim bendom Urban&4, dubrovački Silente, zatim TBF, Bajaga i instruktori i nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja - Nele Karajlić.

Bonus video: