Predsjedništvo SD: Otvoreni Balkan je kukavičije jaje Crnoj Gori, građani odmah da na uvid dobiju Temeljni ugovor

"Na sjednici je naglašeno da će Socijaldemokrate iskoristiti sva pravna i politička sredstva da sačuvaju interes Crne Gore kako u vezi sa Otvorenim Balkanom, tako i u vezi sa tajnim pregovorima oko ugovora sa SPC (Srpska pravoslavna crkva), o kojem građani ne znaju ništa, uključujući da li ima karakter Temeljnog", piše u saopštenju Predsjedništva SD

3307 pregleda 5 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Kako su Socijaldemokrate odbile učešće u ovakvoj vlasti, u kojoj glavnu riječ suštinski vodi predsjednik susjedne države, a suverenističke partije su marginalizovane i svedene na nivo ikebane, tako ćemo kategorički biti protiv očitih tajnih i ličnih dilova u vezi sa Otvorenim Balkanom i manipulacijama Temeljnim ugovorom, koji treba da bude usaglašen javno i dostojanstveno, a ne u ponižavajućem i tajnom procesu, saopšteno je danas iz Predsjedništva Socijaldemokrata (SD).

Oni su dodali da je danas na sjednici Predsjedništva SD jednoglasno zaključeno da je "Otvoreni Balkan kukavičije jaje Crnoj Gori, da građani moraju dobiti odmah na uvid Temeljni ugovor, koji premijer Dritan Abazović krije, što upućuje na zakidanje interesa Crne Gore u procesu usaglašavanja".

"Na sjednici je naglašeno da će Socijaldemokrate iskoristiti sva pravna i politička sredstva da sačuvaju interes Crne Gore kako u vezi sa Otvorenim Balkanom, tako i u vezi sa tajnim pregovorima oko ugovora sa SPC (Srpska pravoslavna crkva), o kojem građani ne znaju ništa, uključujući da li ima karakter Temeljnog", piše u saopštenju Predsjedništva SD.

Oni su poručili da je na sjednici Predsjedništva "rečeno da premijer Abazović do sada nije dao niti jedan argument za inicijativu Otvoreni Balkan, jer ih nema, a ipak se na njoj insistira zbog dilova i tajno preuzetih obaveza prema "važnim regionalnim igračima", koji su ga suštinski i oktroisali na mjesto premijera naše, a suštinski tuđe vlade".

"Dodatno, naglašeno je da će i u drugim temama nastaviti beskompromisnu borbu i biti praviti čiste izbore, umjesto trulih kompromisa", piše u saopštenju.

Iz Predsjedništva SD su naveli da su "razmatrani i predstojeći, oktobarski lokalni izbori, uz naglasak da će Socijaldemokrate inovirati pristup lokalnim temama kao i da je potrebno da se politika na državnom nivou koju trenutno Socijaldemokrate vode, dodatno reflektuje i na lokalni nivo".

"Zaključeno je da Socijaldemokrate neće razočarati one koji im svakodnevno prilaze i koji vjeruju u njihovu politiku građanske, državotvorne partije koja ne pravi kompromise na štetu države, i uz to stalno kompetentno obrađuju životne teme. "Naša partija ima stručnih kapaciteta da se bavi upravo temama životnog standarda i socijalne sigurnosti, one su naš programski prioritet i insistiraćemo na njima beskompromisno", zaključeno je na sastanku Predsjedništva SD.

Bonus video: