Joković: Vlada spremna za potpisivanje temeljnog ugovora čim bude usaglašen sa SPC

"Znamo zbog čega smo dio vlasti i insistiraćemo na potpisivanju temeljnog ugovora. Pitanje je da se on dobro pripremi, da bude u skladu s Ustavom Crne Gore i zakonima...", naglasio je Joković

22237 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Čim temeljni ugovor bude usaglašen sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), Vlada Crne Gore će biti spremna da ga potpiše - poručio je večeras potpredsjednik Vlade i lider Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković.

On je nakon sjednice Glavnog odbora SNP-a u Beranama, kazao da je SNP principijelna partija i da neće mijenjati stavove o pitanju temeljnog ugovora sa SPC.

"Zar izgledamo toliko neozbiljno da danas pristajemo na nešto i kažemo - to je uslov da bi sjutra odustali... Znamo zbog čega smo dio vlasti i insistiraćemo na potpisivanju temeljnog ugovora. Pitanje je da se on dobro pripremi, da bude u skladu s Ustavom Crne Gore i zakonima. Čim bude usaglašen sa SPC, Vlada će, vjerujem, biti spremna da ga potpiše. Nije to pitanje vremena, važno je da se proces dovede do kraja", istakao je Joković.

Bonus video: