Ulcinj: Tender za rekonstrukciju vodovodne mreže na jesen?

Nrekić je naglasio je da je to projekat od velike važnosti za Ulcinj i da sve opštinske službe stoje maksimalno na raspogaganju, kako bi što prije počela njegova realizacija
145 pregleda 0 komentar(a)
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ljoro Nrekić (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2018. 14:24h

Raspisivanje glavnog tendera za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na unapređnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture grada, može se očekivati početkom jeseni- najavljeno je na današnjem sastanku predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića sa predstavnicima njemačke razvojne banke – KFW i predstavnicima zajedničkog uslužnog i koordinaciono društva za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda za Crnogorsko primorje – DOO Vodacom.

Kako se navodi u saopštenju iz Nrekićevog kabineta, glavni inženjer KFW banke za Jugoistočnu Evropu i Tursku Dirk Vallerien, kazao je da je za banku važno da projekat bude održiv u smislu da Vodovovod Ulcinj ima dovoljno prihoda za održavanje i upravljanje novim sistemom nakon njegove izgradnje.

Nrekić je naglasio je da je to projekat od velike važnosti za Ulcinj i da sve opštinske službe stoje maksimalno na raspogaganju, kako bi što prije počela njegova realizacija.

V.d. izvršna direktorka i glavna pravnica Vodacoma, Nada Krivokapić rekla je da su se trenutno pojavili neki problemi sa kompanijom koja treba da radi reviziju projekta zbog različitog tumačenja novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ali da vjeruje da su na dobrom putu da to rješenje.

Projekat unaprjeđenja vodovodne i kanalizacione infrastrukture, za koji se Opština Ulcinj zadužila 20 miliona eura kod njemačke KfW banke, obuhvata rekonstrukciju i izgradnju 65,3 km vodovodne mreže. U prvoj fazi planira se, pored ostalog, i rekonstrukcija izvorišta i pumpnih stanica, rekonstrukcija postojećeg rezervoara kapaciteta 1600 m3 u Bijeloj Gori, te izgradnja dva nova rezervoara kapaciteta 6000 m3 i 300 m3 u Brajši i Đeranama.

Planirane mjere obuhvataju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u užem gradskom jezgru u dužini od 1,6 km i rekonstrukciju podmorskog ispusta Đerane u dužini od 1,1 km.

Druga faza projekta obuhvata izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u mjesto Zoganje.

Bonus video: