Orav: Privremeni skupštinski Odbor ima ambiciozan plan koji je važan za evropski put

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović razgovarao je sa Oravom o planiranim aktivnostima tog odbora, koji je u utorak formirao crnogorski parlament
89 pregleda 0 komentar(a)
Aivo Orav, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Aivo Orav, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 31.10.2018. 11:37h

Privremeni skupštinski Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima ambiciozan plan rada koji je važan za evropski put Crne Gore, ocijenio je šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović razgovarao je danas sa Oravom o planiranim aktivnostima tog odbora, koji je u utorak formirao crnogorski parlament.

Brajović je rekao da je zadovoljan aktivnim i konstruktivnim odnosom poslaničkih klubova parlamentarnih stranaka koje su učestvovale u formiranju Odbora.

"Brajović je naglasio da je, uprkos političkim razlikama, visokim stepenom saglasnosti u vezi sa osnovnim principima rada Odbora iskazana istinska spremnost za unaprjeđenje izbornog ambijenta, sa ciljem dodatnog jačanja povjerenja građana u izborni proces", kaže se u saopštenju.

Orav je, kako se navodi, pozdravio formiranje skupštinskog Odbora, naglašavajući da ima ambiciozan plan rada koji je važan za evropski put Crne Gore.

"On je istakao da je opseg rada Odbora zasnovan na prijedlogu dvije opozicione stranke iz juna i naglasio značaj poruke komesara Hana kojom "ohrabruje sve parlamentarne stranke da aktivno i konstruktivno učestvuju u radu ovog skupštinskog tijela, i budu fokusirane na njegove važne zadatke, a sve u cilju približivanja Crne Gore Evropskoj uniji", kaže se u saopštenju.

Poslanici vladajuće koalicije, Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije usvojili su juče Odluku o formiranju odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Bonus video: