Počeo prijem dokumenata u avgustovskom roku: Mjesta ima i u gimnazijama

Kandidati podnose prijavu na konkurs, originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, kao i diplome i uvjerenja o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenim priznanjima
183 pregleda 0 komentar(a)
Mašinska škola, Podgorica, Foto: Vijesti
Mašinska škola, Podgorica, Foto: Vijesti
Ažurirano: 16.08.2018. 16:37h

Crnogorske srednje škole od juče primaju dokumenta polumaturanata u avgustovskom upisnom roku, a mjesta ima za preko 2.700 mjesta.

U gimnazijama ima 454 mjesta, a na četvorogodišnjim programima stručnih škola 1.194.

Prijave školama dostavljaju se još danas i sjutra.

Kandidati podnose prijavu na konkurs, originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, kao i diplome i uvjerenja o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenim priznanjima.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava, školska upisna komisija dužna je da svakog dana objavi ažuriranu rang-listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang-listi. Na utvrđenu rang-listu, kako se navodi, može se podnijeti prigovor u roku od tri dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

996 mjesta ima na trogodišnjim obrazovnim profilima, odnosno na zanatima.

U Podgorici mjesta ima na programima iz oblasti poljoprivrede, prerade hrane, saobraćaja, mašinstva, mehatronike, građevine i nekoliko mjesta na programima iz oblasti usluživanja.

Bonus video: