Zenka: Sloboda izražavanja predstavlja izazov za sve društvene subjekte

Zenka je istakao da Crna Gora gradi kvalitetne i iskrene odnose sa svim zemljama, posebno onim iz susjedstva
0 komentar(a)
Mehmed Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Mehmed Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 26.05.2018. 15:01h

Sloboda izražavanja, kao jedno od temeljnih ljudskih prava i osnov svakog građanskog i demokratskog društva, predstavlja izazov za sve društvene subjekte, ocijenio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

On je danas otvorio 11. crnogorske medijske dijaloge, događaj koji je, kako je saopšteno iz Ministarstva, okupio najeminentnije stručnjake i profesore iz regiona.

“Međunarodni naučni skup koji se bavi temom medija i manjina, standardima, praksama i kulturološkim aspektima istih, započeo je i zvanično danas u Ulcinju”, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, učesnici će tokom dvodnevnog rada imati priliku da čuju i razmijene stručna mišljenja o 50 naučnih radova koji će biti predstavljeni do završetka događaja.

“Zenka je naglasio da sloboda izražavanja, kao jedno od temeljnih ljudskih prava i osnov svakog građanskog i demokratskog društva, sa razlogom predstavlja izazov za sve društvene subjekte”, navodi se u saopštenju.

On je, kako su kazali iz Ministarstva, pohvalio namjeru organizatora da se bavi tom temom, jer je kreiranje javnih politika za slobodan i neometan rad medija jedan od važnih zadataka savremenih demokratija kojima teži i Crna Gora.

Zenka je istakao da Crna Gora gradi kvalitetne i iskrene odnose sa svim zemljama, posebno onim iz susjedstva.

Prema njegovih riječima, to je čvrsta osnova evropske budućnosti.

“Ovogodišnju temu crnogorskih medijskih dijaloga, Zenka je ocijenio kao kulturološku, demokratsku i izazovnu, u smislu da je postavljena široko i da će izlagači i učesnici imati priliku da daju svoja viđenja brojnih radova koji su u programu konferencije”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je ovogodišnji skup okupio 80 naučnika i stručnjaka iz Crne Gore i inostranstva.

Preporučujemo za Vas