"NE PRAVITI DAN D OD 19. AVGUSTA"

Mandić: Vlada pala sama od sebe, tehnička vlada najbolje rješenje

Najpoštenije je, kako navodi Mandić, da se napravi dogovor u okviru parlamentarne većine kojoj je narod dao podršku 30. avgusta

25981 pregleda 71 komentar(a)
Mandić, Foto: Luka Zeković
Mandić, Foto: Luka Zeković

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da je vlada Dritana Abazovića pala sama od sebe.

"Praviti od 19. avgusta 'Dan-D', poslije svega onoga što smo vidjeli na Vladi, ne djeluje ni malo pametno", ocijenio je Mandić, dodajući da oni što su izabrali Vladu joj više ne daju podršku.

Najpoštenije je, kako navodi Mandić, da se napravi dogovor u okviru parlamentarne većine kojoj je narod dao podršku 30. avgusta.

"Dogovori mogu biti različiti. Ali, svakako treba da se okupi ta parlamentarna većina", istakao je Mandić za RTCG.

DF, kako kaže, zagovara tehničku vladu, te dodaje da je to najbolje rješenje.

"Tehničku vladu da čine subjekti koji su pobijedili na izborima 30. avgusta. Ta vlada treba da pripremi izbore koji bi se održali u jednom danu - lokalni, parlamentari i predsjednički, da bi mogli u međuvremenu da uradimo nekolike važne stvari kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", dodao je Mandić.

Mandić ističe da odluke vezane za Crnu Goru treba da se donose u Crnoj Gori.

"Neko je nakon 30. avgusta narodnu volju predao nekim činovnicima u ambasadama. Pa su oni arbitrirali, a onda je među ljudima, koji su dobili glasove građana bilo važnije šta će da kaže neki činovnik iz neke ambasade nego što su mu rekli oni koji su glasali za njega", kazao je Mandić, dodajući da to stanje mora da se promijeni.