Rađenović: Krapović da odmah raskine ugovor sa "Lovćen filmom"

Pravu lavinu brojnih političkih partija, pojedinaca, izazvali su bilbordi, koje je Odbor za proslavu jubileja stogodišnjice oslobođenja Budve u I svjetskom ratu oblijepeljini slikama srpske vojske koja je prije tačno stotinu godina na Mitrovdan oslobodila Budvu
218 pregleda 35 komentar(a)
Bilbord Budva, Bilbordi Budva
Bilbord Budva, Bilbordi Budva
Ažurirano: 25.04.2018. 08:07h

Direktor opštinskog preduzeća „Mediteran reklame“ Blažo Rađenović zatražio je od gradonačelnika Dragana Krapovića da raskine aneks ugovora sa firmom „Lovćen film“, koja gazduje bioskopom „Cadmus cineplex“ jer je bilborde koji su im dati na korišćenje ustupila za postavljanje plakata sa slikama srpske vojske koja oslobađa Budvu.

Pravu lavinu brojnih političkih partija, pojedinaca, izazvali su bilbordi, koje je Odbor za proslavu jubileja stogodišnjice oslobođenja Budve u I svjetskom ratu oblijepeljini slikama srpske vojske koja je prije tačno stotinu godina na Mitrovdan oslobodila Budvu.

„Nekakva akcija da li pojedinca ili neke političke grupacije, proslave 1918. kad je Crna Gora iz jedne okupacije prešla u drugu, promoviše se na bilbordima. Bilboridi su postvaljeni na opštinskoj zemlji, ali nijesu u vlasništvu "Mediteran reklame" već je ovo opštinsko preduzeće ustupilo lokacije "Lovćen filmu", i to na osnovu odluke SO Budva i anexa ugovara koji je potpisan između "Lovćen filma" i tadašnjeg predsjednika opštine Lazara Rađenovića, a u svrhu promovisanja i pospješivanja kinematografije u našem gradu. Nakon niza urgencija i taksativnih argumenata na osnovu kojih smo tražili od svog osnivača da raskine ovako štetne ugovore i anekse, smatram da je ovo i dovoljno visok nivo prekoračenja zloupotrebe ustupljene javne površine i štetnosti po građane i po Opštinu i vrijeđanje Države Crne Gore“, poručio je Rađenović.

On je kazao da je uputio otvoreno pismo predsjedniku Opštine Draganu Krapoviću da jednostrano raskine ugovor sa "Lovćen filmom" i ingerencije na upravljanje ovim bilbordima vrati opštinskom preduzeću "Mediteran reklame" .

„Koliko god da taj raskid ugovora proizvede finansijsko-pravne poslijedice, neuporedivo će biti manje nego šteta koju već četiri godine trpe svi, počev od građana Budve, preko opštine, pa sve do države, a sve u cilju pravljenja profita političkim sinovima i bliskih partnera doskorašnjem predsjedniku političkog savjeta DPS i šefu OKG-a. Nakon kokošje supe, jetrene paštete, poznatih butika i hotela, koji su reklamirani do sada na ovim bilbordima, na red su došli i "oslobodioci" koji imaju veze sa kinematografijom i Budvanskim bioskopom?“, kazao je Rađenović.

Predsjednica budvanskog GP URA Božena Jelušić naglasila je da predsjdnik SO Budve Đorđije Vujović nije imao pravo da donosi Odluku o obilježavanju, Komisija za Statut i propise je to jednoglasno konstatovala.

„Ovo je očito privatna stvar DF-a, bez dogoora i konsenzusa. Ovakav potez nanosi ozbiljnu štetu koaliciji na vlasti, osobito krajnje problematičnim konstruktima poruke i u okruženju suđenja za državni udar. Ovakve godišnjice postaju pravi „praznici propadanja“ prilikom čega jedna grupacija prvo beskrupulozno naplati patriotizam, a usput pomogne da u gradove pobjednički umarširaju mafijaški klanovi i tranzicioni dobitnici što sigurno vodi tome da se običnom građaninu ogadi takvo nemoralno i vulgarno crnogorstvo što kod druge grupacije izaziva istu nacionalističku retoriku i djelanje“, naglasila je Jelušić.

Budvanski SDP poručuje da Budva ima što da slavi da ne bi slavila nestanak crnogorske države, tako da se ozbiljna vlast treba baviti onime što je suština kvalitetnog života svih građana.

"Vlast koja je po sopstvenom priznanju opljačkala građane Budve za preko 100.000.000 eura ili vrijednost novog Kliničkog centra, definitivno nema šansu da se u doglednoj budućnosti nastavi sa kriminalnim aktivnostima kojima su se organizovano bavili",navodi se u saopštenju koje potpisuje Slavko Đukanović, član Predsjedništva SDP Budva.

Bonus video: