Podgorica: Dvojica uhapšena sa 54 kilograma skanka

Kako sumnjaju u policiji, njih dvojica su se bavili dilovanjem droge, koju su najvjerovatnije nabavljali iz Albanije u količinama od preko 50 kilograma
117 pregleda 3 komentar(a)
skank podgorica, Foto: Uprava policije
skank podgorica, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.05.2018. 13:34h

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi juče su, nakon pretresa automobila podgoričkih tablica, uhapsili E.P. (21) i H.K. (22) kod kojih je u vozilu nađeno oko 54 kilograma skanka.

Kako sumnjaju u policiji, njih dvojica su se bavili dilovanjem droge, koju su najvjerovatnije nabavljali iz Albanije u količinama od preko 50 kilograma.

"Službenici OGB Tuzi su, 05.05.2018. godine oko 19,00 časova, u mjestu Dinoš, postupajući na osnovu operativnih podataka, zaustavili i kontrolisali pmv marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao E.P. (21) dok se na suvozačevom mjestu nalazio H.K. (22). Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva veća džaka i četiri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko 54 kg", saopšteno je iz Uprave policije.

Od njih su oduzeta i četiri mobilna telefona, kao i automobil.

O događaju su, dodaju iz policije, obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su izašli na lice mjesta i preuzeli drogu radi daljeg postupanja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su E.P. i H.K. bavili nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge na području Podgorice ili šire. Oni su, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljali u većim količinama (50 i više kilograma), najvjerovatnije iz Republike Albanije i potom je stavljali u promet. Postoji sumnja da su i drogu koja je nađena kod njih nabavili sa istom namjerom", ističu iz policije.

Pronađena droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se E.P. i H.K. uhapse i da mu se privedu u krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: