Očišćene divlje deponije uz put Danilovgrad-Žabljak: Otpad čeka komunalna preduzeća

"Iako su građani i institucije, čiji to posao nije, uradili posao komunalnih preduzeća, ove ne zanima da organizuju po kamion i sakupljeni otpad pokupe", poručio je građanski aktivista Aleksandar Dragićević

2744 pregleda 0 komentar(a)
Sakupljeni otpad, Foto: Privatna arhiva
Sakupljeni otpad, Foto: Privatna arhiva

Dan ekološke države Crne Gore ove godine je obilježen velikom akcijom čišćenja divljih deponija uz magistralni put Danilovgrad - Žabljak.

Akcija, u kojoj su učestvovali građani zaposleni u institucijiama, dio je kampanje "Novi list Crne Gore".

Izgleda da komunalna preduzeća još uvijek nijesu "okrenula novi list" jer kese sa sakupljenim otpadom već treći dan stoje pored puta.

"Taj dan otpad ne samo da je sakupljen nego je i sortiran kako bi se odvezao na reciklažu - privatna kompanija je otpad za reciklažu povezla isti dan. Komunalna preduzeća već treći dan ne odvoze otpad uredno složen, već ga raznosi vjetar i psi lutalice. Iako su građani i institucije, čiji to posao nije, uradili posao komunalnih preduzeća, ove ne zanima da organizuju po kamion i sakupljeni otpad pokupe. Ovo je tuga i sramota, ovo je ponižavanje države i njenih građana. Ali ako mislite da ćete ovako da demotivišete građane - nećete. Ne možete vi biti lijeni i nesposobni koliko mi možemo biti vrijedni i uporni", poručio je građanski aktivista Aleksandar Dragićević na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video: