Tivat: Gradonačelnica potpisala ugovore podrške NVO

Na prvom od dva ovogodišnja konkursa za raspodjelu novca iz budžeta Opštine za projekte NVO sektora, podijeljene su dvije trećine novca koji je ove godine u gradskoj kasi izdvojen za te svrhe
89 pregleda 0 komentar(a)
Tivat ugovori NVO, Foto: Siniša Luković
Tivat ugovori NVO, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.05.2018. 11:50h

Gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević potpisala je danas ugovore sa 19 ovdašnjih NVO čije će projekte i redovne programske aktivnosti lokalna uprava podržati sa ukupno skoro 40 hiljada eura.

Na prvom od dva ovogodišnja konkursa za raspodjelu novca iz budžeta Opštine za projekte NVO sektora, podijeljene su dvije trećine od ukupno 60 hiljada eura koliko je ove godine u gradskoj kasi izdvojeno za te svrhe.

Drugi konkurs za podjelu preostalih 20 hiljada eura biće raspisan tokom avgusta, najavila je sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, Dubravka Nikčević.

Na prvom konkursu za redovne aktivnosti tzv. tradicionalnih NVO čiji je rad od posebnog interesa za lokalnu zajednicu izdvojeno je ukupno 15.000 eura. Od toga je Glazbeno-prosvjetno društvo „Tivat“ dobilo 8.500, KUD „Boka“ 4.500, a tivatsks područnica Bokeljske mornarice 2.000 eura.

Sa preostalih 24.703 eura, podržano je ukupno 16 projekata „običnih“ NVO koje su dobile od minimalnih 480 eura koliko je izdvojeno za podršku informativnom portalu Bokanews NVO „Boka“, do maksimalnih 2.670 eura sa koliko je Opština podržala projekat „Sax..O...Fon.. promenada II“, NVO „Ars preaesentia Boke Kotorske“.

Galerija

Bonus video: